Brochettes van kalkoen met paprikapoeder en Italiaanse salade

500 gram kalkoenfilet, 2 papaja’s, 1 sjalot, 1 limoen, 2 uien, 2 stronken broccoli, bloemkool, 3 wortelen, 2 koffielepels paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie, balsamico azijn

Snij de kalkoenfilet in grote blokjes en leg die in een schotel. Schil de papaja’s, verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in repen en doe die bij het vlees. Pel de uien en snij ze in vieren. Maak de brochettes klaar: steek er afwisselend een stukje vlees, een schijfje papaja en een stukje ui op. Leg de spiesjes terug in de schotel. Pel en versnipper de sjalot en bestrooi er de brochettes mee. Pers de limoen uit en giet het sap in de schotel. Bedek de schotel met een vel plasticfolie en laat de spiesjes 30 minuten marineren. Draai ze af en toe om. Was de broccoli en de bloemkool en haal er de roosjes af. Schraap de wortelen. Kook de broccoli en de bloemkool gaar. Dompel de wortelen 30 seconden onder in kokend water. Laat ze uitlekken en leg ze op de schotel naast de andere groenten. Besprenkel alles met de olie en de balsamicoazijn. Kruid met peper. Bak of gril de spiesjes ongeveer 15 minuten en draai ze regelmatig om. Strooi het paprikapoeder over de brochettes.

Verder voorzie ik een ruim groentenbuffet met salade uit eigen tuin, boontjes, paprika, komkommer, tomatensalade en zelfgemaakte aardappelsalade

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *