Ijs voor moederdag (of voor elke andere keer als je zin hebt in een ijsje)

Snoepen zonder schuldgevoel!!! Ik had zin in ijs, dus maakte ik “N’ice cream”.

Neem wat magere natuuryoghurt, Sugarly van Canderel (dit zijn fijne kristalkorrels, vergelijkbaar met kristalsuiker, maar dan zonder de calorieën), verse aardbeien en pure chocolade.

Meng de yoghurt met de Sugarly, dek af en zet 45 min in de diepvries. Roer na 45 minuten de ijskristalletjes stuk en zet nog eens 45 min in de diepvriezer. Maak bolletjes van het yoghurtijs en voeg de aardbeien toe. Werk af met geraspte zwarte chocolade.
Speel met kleuren en smaken en vervang de aardbeien door blauwe bessen, frambozen, zwarte bessen….

Voor een crispy topping bestrooi je het ijsje met nootjes of sesamzaadjes.

Foto door Valeria Boltneva via Pexels

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *