Mijn verhaal

Ik ben Els Wolfs, moeder van twee (bijna volwassen) zonen

Leerkracht en zelfstandige diëtiste. Sinds september 2019 heb ik eindelijk mijn eigen diEETpraktijk SomethingELSe in Helchteren. Ik ben gespecialiseerd in voeding op het gebied van darmklachten.

Mijn passie is om mensen met buikklachten te begeleiden en te zorgen dat ze zich beter in hun vel voelen.

Als ervaringsdeskundige en expert in voeding bij darmklachten weet ik waarover ik praat. Want ik weet wat jij meemaakt. Als kind had ik  vaak buikpijn. Ik lag ’s nachts met krampen in mijn bed. Moest vaak naar het toilet met diarree. Ik weet wat het betekent dat je altijd rekening moet houden met je darmen. En wat het betekent om geen begrip te krijgen van mensen om je heen. Ik heb jarenlang gezocht hoe ik van mijn klachten af kon komen. Ik heb vele dokters afgelopen in mijn jeugd. Ik kreeg darmonderzoeken, echo’s, foto’s met contrastvloeistof, … en uiteindelijk de stempel niks gevonden dus zal het wel het prikkelbaredarmsyndroom zijn. Frustrerend!

Ik ben zelf diëtiste geworden en op zoek gegaan naar een manier om van mijn klachten af te komen. Ik heb veel bijscholingen gevolgd en ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en inzichten bij diverse darmklachten. Ik geloof dat iedereen, man, vrouw, kinderen, van zijn of haar darmklachten af kan komen. Voeding speelt een hele belangrijke rol in het verergeren en verminderen van darmklachten. Maar er speelt veel meer dan voeding alleen, denk maar aan ontspanning, supplementen, lichaamsbeweging en de manier hoe je op de wc zit . Het is nooit of … of, maar en … en!

Met leren ontspannen, het vervangen van koemelk door plantaardige alternatieven, het vermijden van triggers (harde kaas in mijn geval) en het innemen van supplementen (dankjewel Colon Relax) ben ik grotendeels van mijn klachten af. Natuurlijk heb ik ook nog af en toe klachten zoals een opgeblazen buik na het eten van friet of zo, heel herkenbaar denk ik!

Ik heb in mijn 25 jaar als diëtiste al een paar honderd mensen met succes geholpen. Herken jij je in mijn verhaal? Dan ben je van harte welkom.  Ik hoop ook jou te helpen!