Ovenschotel van wortel en pompoen

Mijn man kwam binnen met de pompoenenoogst uit eigen tuin. De tomaten en courgetten hebben deze natte zomer geen grote opbrengst gegeven, maar de pompoenen doen wel hun best. Ik verwerk ze regelmatig in soep, maar weet je dat ze ook erg lekker zijn in een ovenschotel. Ik koos voor een oranje variant van pompoen en wortel, met een likje honing om het wat zoeter te maken. Heel lekker bij een gebraadje of rosbief. Herfst op je bord!

4 wortelen, 1/8ste pompoen, 4 lepels honing, rozemarijn, 3 lepels olijfolie.

Warm de oven voor op 220°C.

Maak de wortelen en de pompoen schoon en snij in stukken. Ik laat de schil aan de pompoenen, als die goed gewassen is kan dat prima. Doe de groenten in een ovenschotel besprenkel met de olie en kruid met peper, zout en veel rozemarijn. Zet 15 minuten in de oven, haal er even uit en meng de honing onder de groenten. Zet nog 5 minuutjes terug in de oven.

Niet alles opgekregen? Morgen ook erg lekker met een boterhammetje.