Informatie over Els

In 1993 behaalde ik het diploma “bachelor in voeding en dieetleer” aan de KHLeuven (voorheen Regaschool)

In februari 1994 ben ik gestart als zelfstandige diëtiste bij een mutualiteit op verschillende locaties in Limburg, daarnaast was ik ook werkzaam in een dokterspraktijk in Helchteren. Dieetbegeleiding bij verschillende patiënten met diabetes, hartpatiënten, nierpatiënten, darmproblemen, allergieën en intoleranties, maar natuurlijk ook personen met overgewicht begeleiden naar een gezondere levensstijl

van 2003 tot 2005 runde ik een natuur en dieetwinkel in Genk waar ik instond voor de verkoop van natuur en dieetvoeding, vegetarische voeding, voedingssupplementen, …

Door die ervaring is bij mij het idee ontstaan om me te specialiseren in fytotherapie. De natuur die ons kan helpen ons lichaam gezond te houden en te ondersteunen bij ziekte. In 2004 volgde ik de opleiding fytotherapeute bij de firma Bioradix.

Ook is het me duidelijk dat je niet jong genoeg kan beginnen met gezond te eten en te leven. Preventie bij kinderen, ouders sensibiliseren, maar ook zieke kinderen helpen via voeding is altijd mijn stokpaardje geweest. Vandaar dat ik in 2010 de opleiding voeding bij het jonge kind heb gevolgd en het getuigschrift pediatrisch diëtiste heb behaald bij KHLeuven. Eerder heb ik de opleiding kindvriendelijke consultaties gevolgd en op die manier specialiseerde ik mij in voedingsbegeleiding bij kinderen.

Daarnaast volgde ik verschillende opleidingen en bijscholingen rond voeding, welzijn en gezondheid waaronder de meest recente” voeding als ondersteuning bij kanker.”

Ook gaf ik kooklessen , workshops en voordrachten voor verschillende doelgroepen.

Van 2005 tot 2017 was ik verantwoordelijke van dieetdienst van een mutualiteit in Limburg. Ik stond in voor het aansturen van het dieetteam, 10 zelfstandige diëtisten en deed de dieetbegeleiding voor klanten uit Hasselt en omgeving. Ook schreef ik artikels voor publicaties van De Voorzorg, Prik (tijdschrift voor verpleegkundigen), gezondheidsbijlagen van Het Belang van Limburg en maakte een kookboekje met vetarme en suikervrije recepten.

Sinds begin 2017 ben ik weer een nieuwe uitdaging aangegaan: “SomethingELSe?! Met een blog waar ik caloriebommetjes omtover in slanke, fijnere recepten, maar ook snelle, lekkere recepten. SomethingELSe?!@home, dit zijn de kookworkshops aan huis en de begeleidingen in de dokterspraktijk in Hechtel. Daarnaast ben ik ook leerkracht voeding in het secundaire onderwijs, dus stilzitten is niet echt iets voor mij.

In het najaar van 2018 volgde ik bijscholingen rond voedingsadvies op maat bij allergie, intolerantie en pseudo allergie. Ook volgde ik een 2-daagse opleiding rond het FODMAP dieet bij spastisch colon bij FODMAP Foodies in Nederland.

Om je optimaal te kunnen begeleiden sloot ik me aan bij de Vlaamse Beroepsvereniging voor voedingsdeskundigen en diëtisten. Overleg plegen met huisartsen, samenwerken met het Lokaal Multidisciplinair Netwerk, bijscholingen volgen, … dit alles zorgt ervoor dat je bij mij altijd mag rekenen op wetenschappelijk onderbouwd dieetadvies