Gekarameliseerd witloof (met gebraad)

Groenten, ik ben er dol op. In de zomer in allerlei salades, maar in de winter wil ik ze graag warm. Ik lust ze graag gestoofd of gebakken…maar dan zonder die extra calorieën die er dan altijd bij komen kijken. En omdat je op 1 been niet kan staan, eet ik meestal 2 soorten groenten. Je kan er oneindig mee variëren. Vandaag gekarameliseerd witloof, maar dan SomethingELSe?!

Witloof, balasamico azijn

Ik karameliseer het witloof met balsamico azijn ipv honing. Even lekker, en liever voor de lijn.

Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in 2 in de lengte. Verhit 1 lepel olijfolie in een pan en stoof het witloof 5 à 10 min. Overgiet met balasamico azijn. Kruid met peper en zout. Laat nog even bakken.

Lekker met een gebraadje.

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *