Griekse salade

Ik hou van groenten. Echt! Ik sta te stralen in de tuin tussen de tomaten, venkel, rode bieten, boontjes, … en nog meer lekkers dat mijn ventje uit de grond tovert. In de winkel verdoe ik het meeste van mijn tijd in de versafdeling… tussen de groenten inderdaad en toen ik vorig jaar op vakantie was in Portugal ben ik na 3 dagen hotelkost naar een restaurantje gerend op zoek naar een grote verse salade. En ja, daar zijn foto’s van.

Als diëtiste hoor ik heel vaak  “rauwkost, das konijnenvoer”, wil ik vandaag een aantal lekkere eenvoudige salades in de kijker zetten, want Konijnenvoer… daar doe ik niet aan.

Een klassieker: Griekse salade

Sla, tomaat en komkommer in schijfjes, groen en zwarte olijven en blokjes feta. Schik in een bord en doe er wat balsamico azijn over en kruid bij met een lekkere kruidenmix die je ergens in je kast hebt staan (ik gebruik graag een mix van oregano, basilicum, …)