Rode biet met appel en gerookte zalm

Rode bietjes recht uit mijnen hof. Ik vind ze heerlijk geroosterd, maar als het snel moet gaan kook ik ze even in water. Opletten met de kleur: het kookwater, mijn vingers, mijn schort en het aanrecht kleuren bloedrood… Pure horror in de keuken. Hahahahaaa!!!!

Voor 4 personen:

Sla, 600 g gerookte zalm, 2 gekookte rode bieten, 2 appels, 1 lepel balsamico azijn, 3 lepels olijfolie, 2 koffielepels mosterd, (vloeibare) zoetstof, peper en zout

Snij plakjes of blokjes van de rode bieten. Snijd de appel in dunne partjes. Verdeel de sla over ene bord en leg hierop 3 plakjes gerookte zalm. Verdeel de biet en de appel over de salade.

Maak een dressing van de azijn, olie, mosterd, zoetstof en breng op smaak met peper en zout.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *