Spaanse salade

150 gram sperzieboontjes, 250 gram asperges, 2 tomaten, ½ komkommer, 200 gram gemengde sla, 2 eetlepels zwarte olijven, 8 kleine artisjokken in blik, 12 dunne plakjes gedroogde ham, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn

Maak de boontjes schoon. Schil de asperges, was ze en snij er de punten af (circa 5 à 8 centimeter). Kook de boontjes en de asperges beetgaar in gezouten water en spoel ze met koud water. Was en snij de tomaten in vieren. Schil de komkommer, snij hem in de lengte doormidden en snij elke helft in dunne reepjes. Maak de sla schoon. Doe de sla in een kom samen met de boontjes, de aspergepunten, de komkommer en de olijven. Vermeng de olie met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Schep het sausje door de salade. Schik de salade op een grote schotel en leg de artisjokken eromheen. Leg er de plakjes ham bovenop.