Asperges met gedroogde ham en radijsjes

1 kg asperges, peterselie, 4 eieren, mayonaise, peper, zout, nootmuskaat, 8 sneetjes gedroogde ham, kervel, radijzen

Schil de asperges. Snij de onderste harde twee centimeter af. Doe de asperges in een grote pot met koud water met een kleine eetlepel zout. Zet het deksel op de pot en breng het water aan de kook. Kookt het water, tel dan vier minuten. Zet dan het vuur uit. Kook de eitjes hard in tien minuten. Schrik ze onder koud water. Pel de eitjes en plet ze met een vork. Voeg de geplette eitjes toe en meng met mayonaise. Snij de radijsjes in fijne schijfjes. Meng dit alles onder de eitjes en mayonaise. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal de asperges uit de pot en leg op een handdoek. Leg de asperges nu op een bord met gerookte ham en het eimengsel

Naar een idee van Sofie Dumont.