Salade meloen met parmaham

Meloen met parmaham is een klassieker. Het zoete van de meloen en het zoute van de ham vullen mekaar zo mooi aan.  Deze klassieker heb ik verwerkt in een smaakbommetje waar je met een gerust hart een flinke portie van kan eten.

8 plakken rauwe ham, 20 g walnoten, 10 radijzen, 1 bussel waterkers, kropsla, 1 scheutje balsamicoazijn, 1 scheutje walnotenolie, peper en zout, 1 rijpe meloen,(bv. Cavaillon), 1 rode chilipeper, basilicum, ½ limoen, 1 rode ui, 1 scheutje olijfolie

 Spoel alle groenten en snij de radijs in dunne plakjes. Neem een grote slakom. Doe er de sla, de schijfjes radijs en de fijne takjes en blaadjes waterkers.
Neem een nieuwe diepe kom om de meloensalasa te maken.
Pel de rode ui en snij in kleine stukjes.
Snij de chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Hak het pikante pepertje in de kleinst mogelijke stukjes.
Halveer de meloen en schep met een koffielepel de zaadjes eruit. Snij elke halve meloen in 4 gelijke parten. Snij dan de schil van deze halve maantjes meloen. Snij de stukken meloen tenslotte in dobbelsteentjes.
Pluk de blaadjes basilicum, rol ze voorzichtig samen en snij er flinterdunne reepjes van. Schenk er een lepel olijfolie bij en het sap van de limoen. Meng alles tot een fijne meloensalsa. Doe er een lepel walnotenolie over, en ook een beetje balsamico. Kruid de sla naar smaak met wat peper van de molen en zout.
Schep de meloensalsa bij de groente in de slakom. Hak de walnoten, en voeg ze bij de sla.
Snij de sneetjes ham in twee en rol ze luchtig op. Schik de rolletjes over de salade.