Aardbeienbavaroistaart

Net terug van een zalige vakantie in Frankrijk waar ik Veerle van Maison Cavato heb leren kennen. Zij haalde haar inspiratie voor deze lekkere taart bij Jeroen Meus. Ik heb er een SomethingELSe sausje overgegoten, op deze manier is de taart vetarm en suikervrij.

Geen zin in taart. Geen probleem. De basis  van deze taart is aardbeienbavarois. Gewoon in potjes doen en laten opstijven in de koelkast.

250 g aardbeien, 250 g magere platte kaas, 12 lepels zoetstof, 5 blaadjes gelatine, 1 dl melk, sap van 1 citroen, extra aardbeien en muntblaadjes voor de versiering, suikervrije lepelkoekjes (type boudoir)

Bereidingswijze:

Verwarm de aardbeien in het citroensap en mix fijn. Voeg de melk toe en laat opwarmen. Week de gelatine en voeg bij de hete melk. Laat afkoelen. Voeg de platte kaas en de zoetstof toe en schep goed onder elkaar.

Leg een laagje plastiekfolie in een springvorm. Leg een laagje bavarois en zet aan de rand de koekjes. Giet de rest van de bavarois in de springvorm. Laat goed afkoelen en opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de vorm en werk nadien af met de aardbeien en muntblaadjes.

Zon op je bord!!