Scampi Stroganoff

Tijdens de paasvakantie waren mijn ventje en ik op ontdekkingstocht in de Westhoek. We gingen met de mobilehome van West Vleteren naar Ieper om te eindigen in Diksmuide. Daar heb ik dit lekker gerechtje ontdekt. Ik hou namelijk wel van koken, maar koken (en afwassen) onderweg is niet echt mijn ding. Vandaar dat we de laatste avond een 3 gangen menu hadden besteld bij het plaatselijke restaurant. Lang leve Take away in coronatijd. Voorgerecht waren garnaalkroketten, hoofdgerecht de scampi’s Romagnoff en als dessert een ijsje met hazelnoten rechtstreeks van de boerderij. Heerlijk!!!

En nu ik weer thuis ben vind ik het fijn om dit gerechtje zelf eens te maken. Ik voeg er extra groenten aan toe zodat ik een goede verzadiging heb. Ik meng de pasta met courgetteslierten, zo krijg ik courgette pasta. De saus werk ik af met extra blokjes tomaten. Zo heb ik een goed vullend hoofdgerecht, waar ik zeker een paar uurtjes zoet mee ben zonder dat ik ga snoepen.

Scampi Romagnoff:

Pasta, 12 grote scampi’s (tijgergarnalen), zacht paprikapoeder, olijfolie, peterselie voor de afwerking

Voor de saus: 1 ui en 1 teentje knoflook, 1 blik tomatenblokjes, 1 lepel tomatenpuree, 1 gele paprika, 100 ml room, 120 ml kalfsfond, 1 lepel mosterd, peper en zout

Schil de ajuin en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn. Was de gele paprika, snij in fijne reepjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de saus. Verhit wat olijfolie in een braadpan en stoof er zachtjes de ui en de knoflook in aan. Voeg de fijne paprika reepjes toe en laat even stoven. Voeg de tomatenblokjes toe en roer om. Nu mag de room en de bruine rundsfond erbij. Tenslotte de eetlepel tomatenpuree en de mosterd. Wat peper en zout. Een 20-tal minuten laten pruttelen op een zacht vuur.

Bak de grote scampi’s kort aan in olijfolie. Kruid met het zacht paprikapoeder.

Meng de pasta met slierten courgette (snij een courgette met de dunschiller in lange linten), de grote scampi’s en de Stroganoff saus. Werk af met extra blokjes tomaat en fijngesnipperde peterselie.