Tiramisu

Ik weet het, alweer een Italiaans gerechtje. Ik geef het toe. Ik hou van dit land, ik hou van Italiaans eten en ik hou van hun gastvrijheid. 

Tiramisu: (vetarm en suikervrij, dus ook geschikt voor diabeten en hartpatiënten) 

100 ml sterke koffie (zonder suiker), 1 theelepel rum essence, 8 suikervrije koekjes,2 eiwitten, 60 gr Philadelphia kaas light natuur, 1 eetlepel zoetstof, 1 theelepel vanille essence, 1 eetlepel cacaopoeder ongezoet, 1 snuifje zout.

Meng de koffie en de rum essence in een diep bord. Verkruimel de koekjes in het bord en laat 10 minuten trekken. Klop intussen de eiwitten stijf met het snuifje zout.

Meng de zoetstof en de vanille essence met de Philadelphia kaas. Spatel er voorzichtig de geslagen eiwitten door. Verdeel de geweekte koekjes over 2 glazen schaaltjes en lepel er het kaas/eiwitmengsel over. Zet 4 uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor het opdienen met het fijn gezeefde cacaopoeder.