Bolcourgette met pasta

Ik heb er op de markt een beetje voor moeten zagen, want mijn man vindt ze niet lekker, alleen in soep dan, maar er staat dus toch een plantje bolcourgettes in de tuin. (de vrouw wint altijd of zoiets, hahaha)

Een makkelijke groente om te kweken, je hebt er weinig omkijken naar en zodra de bolcourgettes er aankomen is hij niet meer te stoppen. Ik vind ze lekker op de klassieke manier gevuld met gehakt, ik ga er een paar snijden en invriezen voor in de soep deze winter (dan is mijn man ook content), maar ik moet er natuurlijk ook SomethingELSe?! mee doen, hé.  Dus ga ik ook een lauwe courgettesalade met kipblokjes maken afgewerkt met broodcroutons en van de laatste stukjes courgettes ga ik rollen in parmaham en dan even in de oven schuiven.

Bolcourgette met pasta

Voor 4 personen: 4 bolcourgetten, 400 g rundsgehakt, ei, paneermeel, zongedroogde tomaten, ajuintje, Provençaalse kruiden en spaghetti

Snij het hoedje van de bolcourgette en hol ze uit met een lepel. Snij de stukjes courgette klein en meng met het rundsgehakt, het ei, paneermeel en kruid met peper en zout. Kneed het gehakt en rol er balletjes van. (ze moeten in de uitgeholde courgette passen).Zet in een oven op 180°C gedurende 45 min.

Ook lekker met een tomatensausje, maar ik ging deze keer voor de pure smaken