Kipsla

Momenteel ben ik vaak op ronde als zelfstandig vertegenwoordiger. Ik bezoek 2x per jaar diëtisten in de provincie Limburg. Ik mag dan langsgaan met nieuwe voedingsmiddelen die passen binnen gezonde voeding of in een bepaald dieet (glutenvrij bijvoorbeeld).

Ik kreeg regelmatig de vraag van collega’s wat ik voorstel aan mijn patiënten als broodbeleg dat toch past binnen het kader van voedzame voeding. Want zoals jullie weten is het regelmatig eten van rood vlees en ultra bewerkte vleeswaren zoals worst en spek, niet echt aangeraden.

Vandaar dat ik even ben gaan experimenteren met gezond(er) broodbeleg zonder dat het een caloriebom hoeft te worden.

 

Kipsla:

 

100 g gekookte kip, magere cocktailsaus, 1 sinaasappel, 1 pompelmoes, 1 perzik

 

Snij de kipfilet in blokjes. Schil het fruit en snij eveneens blokjes. Meng fruit en kip met wat magere cocktailsaus.