Kipsla

Momenteel ben ik op ronde door Limburg en omstreken als zelfstandig vertegenwoordiger bij Dieteo. Een reclamebureau dat 2x per jaar een campagne heeft bij diëtisten. Ik mag dan langsgaan met nieuwe voedingsmiddelen die passen binnen gezonde voeding of in een bepaald dieet (glutenvrij bijvoorbeeld).

Nu krijg ik regelmatig de vraag van collega’s wat ik voorstel aan mijn patiënten als gezond broodbeleg dat toch past binnen de vernieuwde voedingsdriehoek. Daar wordt rood vlees en ultra bewerkte vleeswaren zoals worst en spek, maar ook hesp en gerookt vlees afgeraden. Vandaar dat ik even ben gaan experimenteren met gezond(er) broodbeleg zonder dat het een caloriebom hoeft te worden.

 

Kipsla:

 

100 g gekookte kip, magere cocktailsaus, 1 sinaasappel, 1 pompelmoes, 1 perzik

 

Snij de kipfilet in blokjes. Schil het fruit en snij eveneens blokjes. Meng fruit en kip met wat magere cocktailsaus.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *