Coursage (courgette lasagne)

Het is druk in de praktijk deze maand. Heel wat mensen komen terug uit vakantie en willen zo snel mogelijk hun vakantie kilo’s aanpakken. Tel daarbij de vaste patiënten met diabetes en de hartpatiënten, … dan is de agenda snel gevuld. Heerlijk vind ik het! Alleen moet ik er voor zorgen dat ikzelf al gegeten heb voor ik naar de consultatie vertrek, anders wordt het veel te laat om te eten of heb ik een stuk uit de tafel gebeten. Haha!!!

Mijn redding zijn dan ovenschotels (met veel groenten uiteraard) die ik in het weekend klaarmaak en gewoon even hoef op te warmen. Coursage is daarvan een fantastisch voorbeeld.

 

Coursage met cremosa en tomaat


Snij met een kaasschaaf grote plakken van je courgette (deze gebruik je ipv lasagnevellen). Doe een beetje olijfolie in een ovenschotel en beleg met een laagje courgetteplakken.

Mix een potje zachte kaas zijn die je lekker vind, ricotta bijvoorbeeld of feta met een verse tomaat en doe er kruiden bij zoals oregano, tijm, marjolein, basilicum… Proef en voeg toe totdat je een lekker tomatenkaasmengsel krijgt. Peper en zout niet vergeten.

Doe een laag tomatenkaasmengsel op de courgettelaag. Leg hierop weer een courgettelaag, tomatenkaasmengsel en bouw zo op tot een lasagne. Eindig met een tomatenkaaslaag. Zet in de oven op 180°C gedurende 30 minuten. Na het bakken bestrooien met war rucola. Goddelijk lekker!!!