Jullie gaan het niet geloven, maar wij hebben dit weekend alweer een feestje. Na de kerstdagen en nieuwjaar was op 2 januari mijn man jarig en op 3 januari vierde den jongste zijn 19de verjaardag. En we gaan nog even door want dit weekend vieren we de verjaardag van de echtgenoot zijn petekindje. Ze wordt 6, dus dat gaan we vieren met een stuk verjaardagstaart. En omdat ik het leuk vind om een feestje te starten met toastjes en een glaasje bubbels, maakte ik een aantal toastjes die lekker en feestelijk zijn. Zeker proberen!!!!
Beleg een volkoren cracker met (magere) smeerkaas, radijs en walnoot.
Beleg een cracotte met kaas, ajuinringen, kappertjes en augurk.
Beleg een wrap met plakjes gerookte zalm. Werk af met plukjes tuinkers. Rol op en snij de wrap in stukjes.
Beleg een stukje stokbrood met een plakje gerookte heilbot. Werk af met een lepeltje foreleitjes en gehakte bieslook.
Bak fijn gesneden champignons kort op een hevig vuur, in een beetje olie. Breng op smaak met citroensap, peper en veel bieslook. Leg op een geroosterde boterham.
Bak gepelde scampi’s even aan in wat olie. Beleg een stukje ciabatta met tomatenblokjes en tuinkers. Leg er een paar scampi’s bij.
Bak spiegeleitjes van kwarteleieren. Leg een plakje ham op een stukje stokbrood en daarop het eitje. Kruid met paprikapoeder.
Rooster gele en rode paprika’s in de oven, zodat het vel er makkelijk afgaat. Snij het vruchtvlees in reepjes. Schik de paprikareepjes op een stukje stokbrood met een likje pesto.
Snij een komkommer in schijfjes en leg hierop een stukje brie, werk af met een walnoot.
Snij een komkommer in schijfjes, spuit hierop een kruidenkaas (type Philadelpia) en werk af met wat gerookte zalm
Maak spiesjes van kerstomaatje, mozzarella en blaadjes basilicum
Rol een stukje meloen op in een stukje Parmaham, steek vast met een prikker en werk af met een muntblaadje.
Zoals je weet mag je van mij zelf kiezen of je gaat voor een magere of volle variant. Gewoon wat jij lekker vindt.