Feestelijke hapjes

Jullie gaan het niet geloven, maar wij hebben dit weekend alweer een feestje. Na de kerstdagen en nieuwjaar was op 2 januari mijn man jarig en op 3 januari vierde den jongste zijn 19de verjaardag. En we gaan nog even door want dit weekend vieren we de verjaardag van de echtgenoot zijn petekindje. Ze wordt 6, dus dat gaan we vieren met een stuk verjaardagstaart. En om dit caloriebommetje te compenseren stel ik een aantal toastjes voor die liever zijn voor de lijn, maar toch lekker en feestelijk. Zeker proberen!!!!

Beleg een volkoren cracker met magere smeerkaas, radijs en walnoot.

Beleg een cracotte met magere broodkaas, ajuinringen, kappertjes en augurk.

Beleg een wrap met plakjes gerookte zalm. Werk af met plukjes tuinkers. Rol op en snij de wrap in stukjes.

Beleg een stukje stokbrood met een plakje gerookte heilbot. Werk af met een lepeltje foreleitjes en gehakte bieslook.

Bak fijn gesneden champignons kort op een hevig vuur, in een beetje olie. Breng op smaak met citroensap, peper en veel bieslook. Leg op een geroosterde boterham.

Bak gepelde scampi’s even aan in wat olie. Beleg een stukje ciabatta met tomatenblokjes en tuinkers. Leg er een paar scampi’s bij.

Bak spiegeleitjes van kwarteleieren. Leg een plakje ham op een stukje stokbrood en daarop het eitje. Kruid met paprikapoeder.

Rooster gele en rode paprika’s in de oven, zodat het vel er makkelijk afgaat. Snij het vruchtvlees in reepjes. Schik de paprikareepjes op een stukje stokbrood met een likje pesto.

Snij een komkommer in schijfjes en leg hierop een stukje brie op yoghurtbasis, werk af met een walnoot.

Snij een komkommer in schijfjes, spuit hierop een light kruidenkaas (type Philadelpia) en werk af met wat gerookte zalm

Maak spiesjes van kerstomaatje, mozzarella light en blaadjes basilicum

Rol een stukje meloen op in een stukje Parmaham, steek vast met een prikker en werk af met een muntblaadje

 

 

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *