Pollo piccata

Vaak geven mijn cliënten me inspiratie voor receptjes. Cynthia wilde graag een pastagerecht in een SomethingELSe?! jasje. Ik kan dan kiezen voor een klassieke spaghetti bolognaise of macaroni met hesp en kaassaus, niks mis met deze gerechten trouwens, maar voor mijn cliënten doe ik graag een extraatje. Ik koos voor pollo piccata, een gerecht dat ik regelmatig maak tijdens kookworkshops. Kippenreepjes gebakken op een Italiaanse manier, dus geen schnitzel toestanden maar gewoon in bloem draaien en bakken in de pan. Daarna van het aanbaksel een lekker fris sausje gemaakt.   

 

Pollo piccata

 

4 dunne kipfilets, 300 g kerstomaatjes, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, 300 g (volkoren) spaghetti, 100 ml witte wijn, kappertjes,

 

Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de kipfilet reepjes met peper en zout en haal door de bloem. Schud de overtollige bloem af. Bak de kipfilets in een beetje vetstof rondom krokant, haal ze uit de pan en zet ze 15 min in de oven, samen met de kerstomaatjes. Laat staan tot de tomaatjes beginnen te barsten.

Bak in de pan waarin je de kip gebakken hebt de fijngesneden sjalot samen met het teentje look. Blus met de witte wijn en het sap van een halve citroen. Schraap het aanbaksel van de bodem en laat inkoken tot het meeste vocht verdampt is. Voeg kappertjes toe.

Kook de pasta beetgaar.
Serveer de pasta met de kippenlapjes en tomaatjes en overgiet met de saus, kruid met peper, zout en mediterrane kruiden zoals basilicum, oregano, …