Cup cakes

En ook Sarah had prijs tijdens “de week van de diëtiste”. Zij kon niet goed kiezen tussen cake voor haar kindjes of een goed gevulde quiche. Kiezen is verliezen, vandaar dat de 2 volgende receptjes op de blog voor Sarah zijn.

Light cupcakes

Ingrediënten: (± 6 stuks)

1 ei, 50 g magere plattekaas, 1 koffielepel citroensap, 50 g vetstof, zoetstof, ½ koffielepel vanille-essence, 80 g zelfrijzende bloem

Verwarm de oven voor op 175° C. Roer de vetstof romig. Splits het ei. Vermeng de vetstof met de eidooier, de vanille-essence, het citroensap en wat zoetstof. Voeg er de bloem aan toe en meng goed. Roer er de plattekaas door. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het beslag. Vul papieren cakevormpjes voor 2/3 met het mengsel. Bak 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en smullen maar.

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *