Cup cakes

Een aantal jaren geleden organiseerde ik een wedstrijdje tijdens “de week van de diëtiste”. Je kon je lievelingsgerecht in een SomethingELSe jasje laten steken. Ook Sarah had gewonnen. Zij kon niet goed kiezen tussen cake voor haar kindjes of een goed gevulde quiche. Kiezen is verliezen, vandaar dat de 2 volgende receptjes op de blog voor Sarah zijn.

Voedzame cupcakes, SomethingELSe

Ingrediënten: (± 6 stuks)

1 ei, 50 g (magere) plattekaas, 1 koffielepel citroensap, 50 g margarine, 9 g zoetstof, ½ koffielepel vanille-essence, 80 g zelfrijzende bloem

Verwarm de oven voor op 175° C. Roer de vetstof romig. Splits het ei. Vermeng de vetstof met de eidooier, de vanille-essence, het citroensap en wat zoetstof. Voeg er de bloem aan toe en meng goed. Roer er de plattekaas door. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het beslag. Vul papieren cakevormpjes voor 2/3 met het mengsel. Bak 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en smullen maar.

Wil je liever cupcakes met suiker, dat kan natuurlijk ook. Ik werk dan altijd met het klassieke beslag: 250 g suiker, 250g boter, 250 g bloem en 4 eitjes. Mengen, in cupcakes gieten en bakken maar.