Goed gevulde quiche met broccoli en tomaat, zonder bladerdeeg

Zoals beloofd… Het laatste gerechtje van de wedstrijd tijdens “de week van de diëtiste” is een goed gevulde quiche met broccoli en tomaat.. Je kan er eventueel ook stukjes zalm bijleggen, maar ik had deze keer zin in een vegetarische variant. Bladerdeeg is een erg vet deeg dat standaard gebruikt wordt voor quiches, maar ik doe weer eens SomethingELSe?!, een quiche zonder bladerdeeg dus, erg voedzaam en heel lekker bovendien.

Ik gebruikte deze keer ook Columbus eitjes. Deze kippetjes krijgen een aangepast voer waardoor de eitjes een betere omega 3/6 verhouding krijgen. Lief voor je cholesterol dus.

 

Een tip: leg bakpapier in je ovenschotel dan kan je de quiche er gemakkelijker uithalen en verdelen in punten.

 

Mix 6 eieren met een handvol verse basilicum + peper en zout

Giet in een ovenschotel. Leg gekookte broccoli, tomaten (en zalm) op het eiermengsel. Kruid met peper zout, Italiaanse kruidenmix (oregano, tijm, basilicum…). Leg bolletjes mini mozzarella tussen de groenten en zet 30 min in de oven op 180°C. Klaar!