Bolcourgette met Provençaalse saus

Chrysostemos bij de jongste op school. Omdat de jongste zich zo verdiept heeft in het 5de jaar, en hij dit zo interessant vond heeft hij dit schooljaar het 5de gewoon even opnieuw gedaan. ☺ Geen Chrysostemos voor hem dus, dacht ik. Tot hij deze week aankondigde dat hij donderdagavond bij zijn vrienden uit het 6de jaar bleef slapen (lees: meevieren) en dat ze dan ’s anderendaags allemaal samen naar school zouden vertrekken. Daar stond een film, bowling en optredens op het programma en ’s avond … een grote fuif. Of er na de fuif vrienden mochten blijven slapen, want iedereen woonde nogal ver en dan konden ze zaterdag rustig naar huis gaan. Natuurlijk mocht dat. Hoe meer vrienden, hoe meer gezelligheid. Omdat iedereen veilig en wel thuis zou komen hadden ze een taxibusje gereserveerd rond 3u00 en zo kwam het dat er 7 man bij ons bleef  logeren. Iedereen had nog een hongerke, dus werden er frieten gebakken met hapjes. Tegen 4u00 lagen ze allemaal te ronken en tegen 11u00 kwamen de eerste boven water. 7 logeerders met een katertje, wat geef je die het beste? Koffie! Straffe koffie! Boterhammen met choco? Koffiekoeken? Neen, neen een grote kom verse soep en een anti kater ovenschotel.

Een bende 18 jarige die samen naar Lucky Luck zitten te kijken en verhalen ophalen van de geweldige feestjes die ze hebben gehad de laatste 48 u, met op schoot een kom soep of een bord eten. Zalig, toch… jong zijn.

Nu iedereen is vertrokken kan ik aan het werk. Het ruikt hier naar bier, zweet en jongeren ☺☺☺   Huis verluchten, dekens wassen, luchtmatrassen en veldbedden opruimen, nieuwe beddenlakens leggen, afwasmachine vullen. …

Bolcourgette met Provençaalse saus


Voor 4 personen: 4 bolcourgetten, 400 g rundsgehakt, ei, paneermeel, alle groenteoverschot van deze week (gele, groene en rode paprika, ui, aubergine, kerstomaatjes…), tomatenpuree, Provençaalse kruiden

Snij het hoedje van de bolcourgette en hol ze uit. Meng het rundsgehakt met het ei, paneermeel en kruid met peper en zout. Kneed het gehakt en rol er balletjes van. (ze moeten in de uitgeholde courgette passen).

Maak een Provençaalse saus: snij alle groenten fijn, laat stoven en voeg kruiden en tomatenpuree toe. Doe de gehaktbal in de bolcourgette, voeg een lepel Provençaalse saus toe en zet de deksel op de courgette. Snij eventueel nog wat extra groenten fijn (ik heb een oranje paprika versneden en wat kerstomaatjes in de ovenschotel gedaan en beleg met de saus. 45 min in de oven op 180°C

Ook lekker als je geen kater hebt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *