Bolcourgette met Provençaalse saus

Mama, vanavond grote fuif!!!

Of er na de fuif vrienden mochten blijven slapen, want iedereen woonde nogal ver en dan konden ze zaterdag rustig naar huis gaan. Natuurlijk mocht dat. Hoe meer vrienden, hoe meer gezelligheid. Omdat iedereen veilig en wel thuis zou komen hadden ze een taxibusje gereserveerd rond 3u00 en zo kwam het dat er 7 man bij ons bleef  logeren.

Een bende 18 jarige die samen verhalen ophalen van de geweldige feestjes die ze hebben gehad de laatste 48 u, met op schoot een kom soep of een bord eten. Zalig, toch… jong zijn.

Nu iedereen is vertrokken kan ik aan het werk. Het ruikt hier naar bier, zweet en jongeren ☺☺☺   Huis verluchten, dekens wassen, luchtmatrassen en veldbedden opruimen, nieuwe beddenlakens leggen, afwasmachine vullen. …

Bolcourgette met Provençaalse saus


Voor 4 personen: 4 bolcourgetten, 400 g rundsgehakt, ei, paneermeel, alle groente restjes van deze week (gele, groene en rode paprika, ui, aubergine, kerstomaatjes…), tomatenpuree, Provençaalse kruiden

Snij het hoedje van de bolcourgette en hol ze uit. Meng het rundsgehakt met het ei, paneermeel en kruid met peper en zout. Kneed het gehakt en rol er balletjes van. (ze moeten in de uitgeholde courgette passen).

Maak een Provençaalse saus: snij alle groenten fijn, laat stoven en voeg kruiden en tomatenpuree toe. Doe de gehaktbal in de bolcourgette, voeg een lepel Provençaalse saus toe en zet de deksel op de courgette. Snij eventueel nog wat extra groenten fijn (ik heb een oranje paprika versneden en wat kerstomaatjes in de ovenschotel gedaan en beleg met de saus. 45 min in de oven op 180°C

Ook lekker als je geen kater hebt. 🙂