Moussaka

Voor dit gerechtje moet je wel even de tijd nemen. Het moet 45 min in de oven en aan de voorbereiding komt ook wat snijwerk aan te pas. Maar ik beloof het je… het is de moeite meer dan waard. Zoon 1 nam een overschot(je) mee naar het werk, dat zegt genoeg zeker

Moussaka

2 aubergines, 1 courgette, 2 aardappelen, 3 tomaten,500 g rundsgehakt, 1 rode ui,  look, kruidenmix voor moussaka of een mix die je zelf lekker vindt, tomatenpuree, mozzarella (light), olie

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bak de ui samen met het gehakt gaar in een beetje olijfolie. Kruid met de kruidenmix, voeg de in blokjes gesneden tomaten toe en werk af met de tomatenpuree.

Snij de aubergines en de courgette in dunne ringen. Schil de aardappel en snij in plakjes.

Leg een bodem saus in een ovenschotel. Leg hierop dakpansgewijs een laagje aubergines en een laagje courgette. Voeg weer een laag saus toe, leg hierop een aantal schijfjes van de mozzarella. Leg nog een laagje aubergines en courgettes in de schotel. Voeg nog een laagje saus toe. Leg hierop de aardappelschijfjes en werk af met de rest van de mozzarella.

Zet 45 min in de oven op 180°C.