Geroosterde tomatensoep

Ons tuintje doet het goed. Alle dagen ligt er op mijn keukentafel een nieuwe oogst tomaten en courgettes. Gisteren maakte ik met de grote hoeveelheid tomaten die het ventje uit de tuin haalde geroosterde tomatensoep. Dat is dus eigenlijk soep uit de oven. Zeker eens proberen, want de smaak is af!

En van de courgette maakte ik een carpaccio met parmaham. Om duimen en vingers af te likken. Een collega die het receptje al had opgepikt via instagram maakte er een variant van met gerookte zalm. Ga ik zeker ook eens proberen.

Geroosterde tomatensoep: wat heb je nodig 6 tomaten, 5 rode paprika’s, 2 rode uien, look(poeder) en rozemarijn. Snij alles in grote stukken, kieper in een ovenschotel en zet 20 min in de oven op 200°C. Laat nadien alles nog even koken in 2 liter bouillon. Mixen en klaar!!