Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus.

Zoals je weet ben ik #Delhaizeambassador en mag ik mij dus uitleven op een aantal #Delhaizebio producten. Ik dus naar de winkel om eens te kijken wat er aan bio groenten te vinden was en wat ik er allemaal mee kon klaarmaken. De bio broccoli vloog als eerste in mijn winkelkar, die heb ik gebruikt in de wokschotel met courgette. Daarna was het de beurt aan een bio aubergine (ik heb er wel in mijn serre staan, maar ze groeien te langzaam naar mijn zin)

Van de aubergine ga ik baba ganoush maken. Het receptje kan je terugvinden in mijn vorige posts. Nog wat rode ajuinen, sjalotten en … een bio zoete puntpaprika. Mijn zoon en ik zijn zot van deze groente. 

Gisteren op het menu Gevulde paprika met gehakt en verse tomatensaus.

Paprika doormidden snijden, zaadlijsten eruit. Gehakt (ik gebruik kalfsgehakt, maar het mag ook met kippengehakt) mengen met tomatenstukjes, ajuintje, ei, paneermeel, peper en zout. Gehakt mengen en er worstjes van draaien die passen in de paprika. Afwerken met paneermeel en geraspte kaas. 30 minuten in de oven op 180°C.

Verse tomatensaus maken door een kookpot te vullen met tomaten (je hoeft ze niet te ontvellen), een paar uien in ringen toevoegen en kruiden met look(poeder), peper en zout. Laten pruttelen tot alles gaargekookt is. Mixen en opdienen met pasta.

Ik kreeg een mooi compliment aan tafel van de oudste “mama, dit is vies lekker”