Tian van tomaat, courgette en aubergine

Het is druk hier in huis. Mijn consultatie uren in de dokterspraktijk staan bomvol, tel daarbij mijn eindstage voor de lerarenopleiding en als kers op de taart een onderzoeksrapport dat ik mag/moet schrijven over taalstimulatie in het onderwijs… Want ja, ik moest nog zo nodig nog een extra diplomaatje halen van leerkracht. Niet? De laatste loodjes….

Niet verwonderlijk dat ik deze week de frigo opentrok en een aantal letterlijk “vergeten” groenten tegen kwam. Een gerimpelde aubergine, een trieste courgette en een handvol tomaatjes. Samen met een halve bol mozzarella die ik nog ergens had liggen en wat combinaties uit mijn kruidenkast had ik in no time een lekkere ovenschotel vol laagjes. En terwijl de schotel in de oven stond kon ik weer vrolijk verder werken aan mijn PC. Momenteel de plek waar je mij hier in huis het meeste kan vinden.

Tian van tomaat, courgette en aubergine

Snij de groenten in ongeveer even grote schijven. Maak horizontale laagjes in je ovenschotel met afwisselend aubergine, tomaat en courgette. Verkruimel er de mozzarella over. Besprenkel met wat olijfolie. Kruid met peper, zout en oregano, tijm, rode pepermix… Alle kruiden die passen bij een zuiders gerecht kunnen gebruikt worden. In de oven op 180°C voor een half uurtje of tot de kaas gesmolten is. Heel lekker met een bruine boterham.