Melanzane alla parmigiana

Vandaag meer wolk dan zon in de lucht. Daar hou ik niet van, ik was al helemaal gewend aan het zonnetje en terrasjesweer. Op zo een dag laat ik de oven het werk doen (ik doen ondertussen de strijk). In mijn frigo een stevige aubergine die gaat zorgen door de zon op mijn bord, samen met heerlijke aardappeltjes. Vandaag geen vlees op het menu, dit gerechtje is helemaal vegetarisch.

 

Melanzane alla parmigiana

Snij een aubergine in plakjes en bestrooi met wat zout. Laat een half uurtje rusten in een vergiet. Spoel af en dep droog met keukenrol. Besprenkel met olijfolie en bak in de pan.

Voor de tomatensaus: 2 gesnipperde uien, look, chili, olijfolie, tomatenpuree, oregano, peper en zout. Voeg al de ingrediënten samen en laat pruttelen op een zacht vuurtje, voeg eventueel een scheutje water toe.

Vul een ovenschotel met de tomatensaus, mozzarella light in plakjes, aubergine, tomatensaus, magere geraspte kaas en verse basilicum. Zet 25 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Buon apettito!!

 

 

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *