Stoofpotje van kabeljauw

Is dat bij jullie ook? Zaterdag = strijkdag! En omdat we vorige week een weekje naar de Ardennen zijn getrokken is mijn strijkmand vandaag ontploft. Ik weet wat gedaan vandaag.

Terwijl ik me straks op die strijkmand gooi zet ik een visgerechtje in de oven. Zodat ik iets lekkers op tafel heb straks met weinig werk.

Stoofpotje van kabeljauw

Ingrediënten (4 p):

4 stukken kabeljauw, 1 courgette, 1 ui, salie, olijfolie, 2 dl witte wijn, 2 teentjes look, 2 eetlepels paneermeel, 6 eetlepels geraspte kaas.  Voor de afwerking gebakken sojascheuten, gerookte zalmsnippers en blaadjes salie.

Snij de ui, de courgette en de look in blokjes. Snij de salie in fijne reepjes. Stoof de groenten kort in weinig olijfolie, kruidt met peper en zout. Voeg de gesneden salie toe en doe in een ovenschotel.

Spoel de vis en dep droog, kruidt met zout en peper en leg de vis op de groenten. Overgiet met wijn en bestrooi met geraspte kaas en paneermeel. Zet 15 minuten in de oven op 190°C.