Spaghetti SomethingELSe?!

Vrijdagavond, eindelijk weekend! Een dagje vol huisbezoeken en afspraken (ook eentje met ME-time, want dat moet), ook een afspraak voor een vervanging als leerkracht. Want ja, naast diëtiste ben ik ook leerkracht (in opleiding).

Hoe dit is gekomen is een (te) lang verhaal. Maar het komt erop neer dat ik begin 2017 gegaan ben voor mijn droom. Lesgeven!!! Kennis doorgeven aan de jeugd. Ik was al 20 jaar aan het zeggen dat ik in het onderwijs wilde, toen werd ik 45 en dacht, als ik dit nog eens 20 jaar ga vertellen is het te laat. En zo schreef ik me in voor de lerarenopleiding (4 modules, 2 jaar op de schoolbanken, in avondonderwijs, bijna de oudste van al de cursisten, maar met volle goesting)

En maandag mag ik dus weer gaan lesgeven. Het beloofd een pittige opdracht te worden. Tot aan de krokusvakantie. Ik weet wat gedaan dit weekend. Klanten verzetten, lessen voorbereiden, mij inwerken in de nieuwe opdracht… Maar eerst tijd voor een snel gerecht want echt geen zin om uren in de keuken te staan. Met spaghetti scoor ik hier altijd, want dat is het lievelingsgerecht van de echtgenoot.

Spaghetti SomethingELSe?! 

Ingrediënten (4 p):

400 g rundsgehakt, 1 ui, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 kg verse tomaten of tomaten uit blik, 200 g champignons, 1 rode een gele en een groene paprika, wortelen, 2 knoflookteentjes, spaghettikruiden, 400 g volkorenspaghetti

Bak het vlees in een antikleefpan zonder vetstof. Was en reinig de groenten. Pel de tomaten, snij de champignons in schijfjes, de ui, tomaten, wortelen en paprika’s in stukjes. Pers de look. Laat de ui kleuren in de olie, voeg look, champignons, wortelen en paprika bij. Roer alles door elkaar en voeg er de kruiden bij. Laat eventjes stoven. Voeg het vlees erbij. Laat zachtjes sudderen gedurende 30 minuten. Kook de pasta gaar en meng met de saus.

Zalig gerecht om het weekend in te zetten (met een glaasje rood voor mij)