Wokgerecht met sojasaus

Zoals sommigen onder jullie misschien al gemerkt hebben krijg ik regelmatig de kans om producten te testen. Ik ben altijd benieuwd als ik iets nieuw ontvang of in de winkel zie liggen. Ik test het uit, bedenk er SomethingELSe?! gerechtjes mee… en deze deel ik dan met jullie. Zo heb ik een aantal weken geleden een box gekregen van Mrs Sharepa met daarin een aantal producten van Lima. Toen ik nog in een natuur- en dieetwinkel werkte verkocht ik deze producten al en veel klanten waren erg tevreden over het assortiment. Nu zit er in mijn doos Lima sojasaus met minder zout… En daar kan ik nu toch zo blij van worden. We eten allemaal teveel zout. Het zit verwerkt in duizendenéén kant-en- klare producten, beleg, brood, sausjes…. En nu heeft Lima dus een sojasaus op de markt met minder zout. En of ze lekker is? Ik heb er een wokgerechtje mee gemaakt met bami, wokgroentjes en runderreepjes. Om duimen en vingers af te likken. 

 

Wok met bami

 

250 g gemarineerde runder reepjes, 1 paprika, 1 prei wit, 1 wortel,

2 tomaten, 1 eetlepel olie, Provençaalse kruiden, sojasaus, bami 

 

Snij de paprika in dunne reepjes. Snipper de prei fijn en snij de wortel in kleine stukjes.

Verwarm de olie in de wok en bak er de reepjes vlees enkele minuutjes in. Voeg de wortel en de paprika toe en roer goed om. Voeg na enkele minuten ook de prei toe en blijf alles goed omscheppen. Als de groenten half gaar zijn voeg je een scheutje sojasaus toe. Goed blijven omscheppen. Breng het geheel verder op smaak met de Provençaalse kruiden. Voeg hierbij de bami.