Ode aan mijn mama

Nee, de foto is misschien niet echt artistiek, maar het was wel erg lekker, met een vleugje nostalgie zelfs. Hoe dat komt? Mijn mama maakte dit slaatje altijd als voorgerechtje met kerstmis toen ik nog een Elsje was. En blijkbaar had ik een aanval van groenten inmaken gehad (5 liter tomatensaus, 1 liter tomatensoep en 5 liter courgettesoep allemaal vers uit eigen tuin) dat de groentelade me nu pijnlijk leeg aankeek… en ik had zo een zin in salade. Toen schoot me dit gerechtje te binnen. Het zoete van de ananas en de cocktailsaus is heel lekker met de hesp en het gekookt eitje. De portie op de foto was voor mij te groot en ik heb gedeeld met de oudste.
Een ode aan mijn mama: blaadjes sla, schijfje gekookte hesp, ananas op eigen sap, gekookt eitje en zelfgemaakte mayonaise met een likje tomatenketchup aangelengd met magere witte yoghurt.