Macaroni met ham en kaassaus

Aangezien mijn echtgenoot om de 2 dagen een verse courgette binnenbrengt uit de tuin en ze stilaan aan mijn oren uitkomen, heb ik een nieuw receptje bedacht. De klassieke macaroni met kaassaus, maar dan met veel groenten, een gezonde twist dus.

250 g pasta, 150 g gerookt vlees (ik gebruikte filet de saxe), 1 ui, 2 teentjes look, 2 courgettes, kerstomaten, geraspte kaas, basilicum, peper en zout

Doe het gerookt vlees in de pan en laat even kort bakken. Kook de pasta in gezouten water. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Snijd ui en look fijn en stoof aan. Snijd de courgettes in blokjes en voeg toe. Bak aan op een hoog vuur. Kruid af met peper en zout. Voeg de pasta toe; samen met 1 pollepel kookvocht. Maak een saus met het pastawater en geraspte kaas. Werk af met plakjes vlees en basilicum.