Champagne Trifle voor mijn verjaardag

Ik ben bijna jarig… en dat geeft voor een diëtiste nogal wat hoofdbrekens (of hoe schrijf je dat?). Het moet lekker zijn (uiteraard), maar ook niet (te) ongezond … maar supergezond is ook weer niet goed, want dan krijg ik sowieso commentaar. Snap je mijn hoofdbrekens?

Dit jaar ga ik een dessertbuffetje maken: met een limoentaartje, dé SomethingELSe chocomousse en met een champagne trifle.

350 ml champagne of bruisend water met fruitsmaakje, 350 gr cake, 50 gr rode bessen, 50 gr bramen, 75 gr aardbeien, 75 gr blauwe bessen, 200 g slagroom, 4 blaadjes gelatine, 75 gr suiker, 50 gr witte chocolade

Deze champagne trifle is heel gemakkelijk om te maken.  De onderkant is een jelly met champagne. Om deze te maken los je suiker en water op in een kookpot en laat je de gelatine hierin oplossen.  Hierdoor roer je voorzichtig de champagne.  Giet het mengsel in een hoge glazen schotel en leg het verse fruit er in. Laat de jelly een nachtje opstijven in de koelkast. Maak daarna laagjes van stukjes cake, vers geklopte slagroom, fruit en veel geraspte witte chocolade. Je kunt de cake kant-en-klaar kopen of uiteraard ook zelf maken. Het recept voor cake vind je ook op deze website. Wil je een kidsproof triffle of wil je liever geen alcohol gebruiken, vervang de champagne dan door bruisend water met een fruitsmaak (Spa Touche bijvoorbeeld met framboos).

Naar een idee van Pauliens keuken