Triffle voor mijn verjaardag

Ik ben bijna jarig… en dat geeft voor een diëtiste nogal wat hoofdbrekens (of hoe schrijf je dat?). Het moet lekker zijn (uiteraard), maar ook niet ongezond … maar supergezond is ook weer niet goed, want dan krijg ik sowieso commentaar. Snap je mijn hoofdbrekens?

Dit jaar ga ik een dessertbuffetje maken: met een limoentaartje, dé SomethingELSe chocomousse en met triffle.

500 g zomerfruit, 3 dl halfvolle melk, 300 g platte kaas, 1 soeplepel vanillebloem, 3 blaadjes gelatine van 3 g, 1 ei, vers fruit, 15 lepels zoetstof of suiker, 4 grote stukken cake (gekocht of zelfgebakken), hoge glazen schaal

Splits het ei. Week de gelatine in koud water. Los de vanillebloem op in enkele lepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg de opgeloste vanillebloem toe. Voeg ook de eidooier, het zoetmiddel en de uitgeknepen gelatine toe. Goed roeren. Laat afkoelen en roer dan ook de platte kaas eronder. Plaats gedurende een half uur in de koelkast tot de bavarois begint te dikken. Voeg dan voorzichtig het stijfgeklopte eiwit toe. Laat nog even opstijven.

Verdeel de helft van de cake over de bodem van de glazen kom. Leg hierop een eerste laag fruit en dan de bavarois. Herhaal deze lagen met de rest van de cake, de rest van het fruit en de rest van de bavarois.

Garneer met vers fruit en muntblaadjes.

Ik maakte als probeersel een triffle met aardbeien en eentje met blauwe bessen. Moo!, hé