Venkelsoep

2 aardappelen, 2 venkelknollen, 1 grote ui, 1 teentje look, 1 l kippenbouillon, laurierblaadje en tijm, olijfolie,  peper,  zout

Versnipper de look en snij de ui in grove stukken. Doe hetzelfde met de venkel, maar hou (een deel van) de fijne groene blaadjes apart. Die gebruiken we later als garnering.

Stoof de uien, de look en de venkel samen aan in een beetje boter. Doe dit op een matig vuur en roer alles goed om want de groenten mogen niet kleuren. Voeg het laurierblaadje en het takje tijm bij de groenten.

Blus met de kippenbouillon. Schil en versnijd de aardappels en doe ook deze bij de soep. Zet het deksel op de pot en laat de soep 45 à 60 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Vis de kruiden uit de soep en mix ze fijn. Zeef de soep en laat nog even verder pruttelen op een zacht vuurtje.

Voor een extra feestelijke toets kan je gerookte zalm of garnalen toevoegen aan de soep.