Grote wafelbak

Corona is in het land. De scholen zijn gesloten, veel mensen werken van thuis uit, de winkels zijn leeggehamsterd en ik blijf met een vreemd gevoel zitten.  Ik geef het toe ik ben niet gerust op wat er komen gaat. En ik niet alleen begrijp ik uit mijn omgeving. Heel veel mensen vliegen in troostvoer zoals koeken, chocolade en wc papier. Al begrijp ik niks van dat laatste. Haha!!

Troostvoer dus. Tijd voor anti corona cooking. We zullen dat virus eens iets laten zien.

Ik ging dus op zoek naar een koekje dat je samen met de kinderen kan maken, een koekje dat iedereen lust (ik ken echt niemand die geen wafels lust),  … en wat is er gezelliger dan een grote wafelbak. Als we het op straat niet meer gezellig mogen maken, in je keuken mag dat wel. En oh, ja… ik blijf over jullie gezondheid waken. Deze wafels zijn suikervrij.

2 eieren, 125 g bloem, 1 el bakpoeder, 2 lepels Canderel Sucralose, snuifje zout, 40 g gesmolten margarine bakken & braden, 200 ml melk

Meng de bloem met het bakpoeder, de Canderel Sucralose en het zout in een kom. Scheid de eieren. Voeg de eidooiers en de gesmolten margarine toe en roer goed om. Klop de eiwitten stijf en roer ze erdoor. Zet het beslag tenminste 1 uur in de koelkast. Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. Doe het beslag in het ijzer en bak de wafels goudbruin.