Het is week 2 van onze corona quarantaine. Ik schrijf deze blog met een luide tv op de achtergrond want de oudste is net terug van het werk en moet dringend wat ontspannen. Hij werkt in de zorg en daar is het altijd al zwaar werken maar nu nog een tiental tellen zwaarder.
Naast mij op de grond zit mijn man een vliegenraam te timmeren. Jip die doet dat in de living. Dat mag niet, hij heeft daarvoor een tuinkot en de kelder, maar het is blijkbaar gezelliger naast mij op de grond. Grrr!
En de jongste kaapte om de zoveel tijd mijn laptop om muziek te beluisteren of een film te kijken via Netflix. We hebben zijn oude laptop weer vanonder het stof gehaald. En ook al valt die bijna uit elkaar… hij werkt nog.
En ikzelf kan ook wel in mijn praktijk gaan zitten, maar dan moet ik daar de verwarming eerst gaan opzetten want het is er nog frisjes…
Allez, ge hoort het hé. Het leven in lockdown zoals het is.
Uit liefde voor de 3 mannen uit mijn leven die ik zo lang mogelijk gezond wil houden (en ook heel erg voor mezelf want ik ben ZOT van witloof) maakte ik witloof met hesp en kaassaus. Met witloof van bij ons, koken met seizoensgroenten dus. Ik weet het, in de winkel liggen al komkommer en tomaten, maar in seizoensgroenten zitten meer vitaminen en mineralen. Voila, daarom dus.
8 stronkjes witloof, 8 sneetjes ontvette hesp, 700 ml magere of halfvolle melk, maïzena instant, 250 g geraspte kaas (ik gebruikte Milner Slankie), peper, zout en nootmusaat
Verwijder met het puntje van een aardappelmesje het harde gedeelte onderaan de witloofstronkjes. Snij een inkeping uit, zodat er geen blaadjes loskomen. Doe water in een kookpot en schik de stronkjes witloof erin. Zet het deksel op de pot en laat langzaam garen. Laat daarna het witloof wat afkoelen en knijp het vocht eruit.
Strooi de rest van de gemalen kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschotel ongeveer tien minuten onder de hete grill tot er een goudgeel korstje verschijnt.
Heel lekker met een gekookt patatje.