Aspergesoep

500 g witte asperges, 1 ui, wit van prei, 1 l groentebouillon, koffiemelk

Schil de asperges met een dunschiller. Hou een asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af.

Aspergesoep hoort bleek te zijn. Je gebruikt dus best witte of bleke groenten. Pel eerst de uien en snij ze grof. Gebruik alleen het wit van prei en snij grof. Snij de geschilde asperges in kleine stukjes, maar hou de aspergekopjes apart.

Neem een soepketel, doe hierin de groentebouillon samen met alle groenten en laat 10 minuten koken. Mix de soep glad en maak ze romig met de koffiemelk. Kruid bij met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe en laat deze garen in de warme soep. (Ik voeg ze toe en zet dan het vuur uit)

Werk af met wat snippers bieslook.