Groentetorentje met mozzarella

Pre teaching en heropstart van mijn dieetpraktijk na corona. Ik had geen drukker moment kunnen bedenken om te starten met een nieuwe cursus food fotografie. Hahaha! Ik bekijk het als een cadeautje voor mezelf en ga dit lekker op mijn eigen tempo doen. Maar mijn hoofd bruist van de leuke ideeën, die ik graag met jullie wil delen.

Mijn eerste foto na het volgen van module 1 is een groentetorentje met mozzarella. Het kan als voorgerechtje voor Moederdag bijvoorbeeld, maar ik at het gisteren als avondmaal. 2 torentjes met een granenbroodje. Lekker!!!

Aubergine, courgette, tomaat, bol mozzarella, olijfolie, peper, zout, Herbamare kruidenzout of Provençaalse kruiden, verse basilicum

Aubergine en courgette in schijven snijden van ongeveer 0,5 cm en aan beide kanten bakken in een pan met olijfolie. Kruiden met peper en zout.

Snij ondertussen de mozzarella in schijfjes.

Neem een ovenschotel en giet er een beetje olijfolie in zodat de torentjes niet gaan plakken. Begin met een schijfje courgette, daarop een schijfje aubergine en een schijfje tomaat. Hierop leg je een schijfje mozzarella en kruid met Herbamere. Leg hierop weer de groenten in dezelfde volgorde en eindig met een schijfje mozzarella, kruiden en een takje verse basilicum. Zet vast met een houten prikker en plaats de ovenschoten enkele minuutjes onder de grill op 200°C tot de kaas begint te smelten.