Ijsjes en sorbet

Over zelfgemaakt ijslolly’s en sorbet. Want ijsjes, ijsjes, ik lust graag ijsjes

Perzikensorbet: (4 p):
500 g perziken, 150 g mager platte kaas, 1 citroen, zoetstof

Pel de perziken en ontpit ze. Mix de perziken samen met het sap van de citroen en de platte kaas. Breng op smaak met de zoetstof. Doe het mengsel in een ijsmachine en plaats in de diepvriezer. Kan natuurlijk perfect met ander fruit: kiwi, watermeloen, frambozen…

Verfrissende ijslolly’s:
400 g Griekse yoghurt 0%, zoetstof, 4 aardbeien of ander vers fruit, 1 handvol gehakte pistaches

Meng in een kom de yoghurt met de zoetstof. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij de vruchten in schijfjes. Schik de aardbeien tegen de wanden van de lollyvormpjes. Vul de vormpjes met het yoghurtmengsel en bestrooi met gehakte pistaches. Zet de stokjes in het mengsel en laat minstens 5 u opstijven in de diepvriezer. Haal de ijsjes uit de vormpjes en genieten!!!

Photo by Daniel Öberg on Unsplash

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *