Pad Thaï

Pad thai is een geurig en kleurijk eenpansgerecht dat eigenlijk streetfood is in Thailand. Hoewel het van oorsprong niet écht Thais is, maar meer Chinees. Ik deel je mijn recept zodat je ook zonder het vliegtuig te pakken, kunt kennismaken met dit populaire wokgerecht.

Leg de rijstnoedels (mihoen) in kokend water en laat 4 minuten opstaan. Maak de rijstnoedels los met een vork.

Bak ondertussen een grote zak wokgroenten met wat olie. Ik voeg er altijd nog wat restjes groenten uit de frigo aan toe zoals knolselderreepjes, preiringetjes, geraspte wortel… Bak 4 eitjes onder de groenten. Voeg grote garnalen toe en kruid met een zakje Pad Thaï kruidenmix (soort van sojasaus).

Voeg als laatste de rijstnoedels toe en meng goed onder elkaar.

Als afwerking kan je nog wat geroosterde pinda’s toevoegen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *