Ovenschotel met pompoen

Pompoenen. Mijn man heeft een paar zaadjes in de tuin gepland en nu slaat hij me om de oren met pompoenen. Ik vind ze lekker in soep, maar mijn diepvriezer is ondertussen al tot de nok gevuld met pompoensoep, pompoentomatensoep, pompencourgettesoep…. dus voor mij even geen soep meer.

Ik verwerk de nieuwe lading pompoenen in een ovenschotel met paprika en tomaten, likje honing en een jasje van geraspte kaas. Herfst op mijn bord.

2 paprika’s (geel en rood), 1 butternut pompoen, honing, olijfolie, geraspte kaas, peper en zout

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij hem in stukjes. Snij de paprika’s in stukjes. Doe de pompoen en de paprika’s in een ovenschaal en giet een scheutje olijfolie en scheutje honing over het geheel en kruid met peper en zout. Meng alles goed onder elkaar en strooi er de geraspte kaas over. Rooster de ovenschaal in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°.