Broodpastei

Een receptje dat laag is in vetgehalte en toch veel smaak heeft. Ideaal om restjes brood of groenten op te werken. De smaak is vergelijkbaar met pizza, maar dan toch weer anders.

6 sneetjes volkorenbrood zonder korsten, 1 lepel vetstof, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 tomaten, 500 g geraspte kaas, 2 stijfgeklopte eiwitten, 500 ml melk, peper en zout

Besmeer het brood met de boter en snijd elk sneetje in 4 driehoeken. Leg de paprika’s met de schil naar boven op de grill en rooster ze tot de schil zwartgeblakerd is. Stop in een plastic zakje, knoop dit goed dicht en laat afkoelen. Verwijder de schil van de paprika’s. Snijd in dunne reepjes. Als het snel moet gaan kan je ook een bokaal gepelde paprika’s gebruiken.

Leg het brood, de paprika’s, de tomaten en de helft van de kaas in laagjes in een ovenschotel. Meng het eiwit met de melk en giet over het brood. Laat 30 minuten rusten.

Bestrooi de pastei met de rest van de kaas en breng op smaak met peper en zout. Bak hel op 180°C in de oven tot hij gerezen is en serveer goed heet.