Honingappelsienen

Ik zag dat er niet zoveel dessertjes op mijn pagina staan. Tijd om daar verandering in te brengen. Want genotsvoeding is een balsem voor de ziel. In dit gerechtje combineer ik appelsienen met gember. Dat is echt verrukkelijk lekker. Gemalen gember en een scheutje sinaasappellikeur vormen de “finishing touch”. Heerlijk dessertje voor een zomerse bbq.

4 lepels honing, 1 koffielepel kaneel, 1/4 koffielepel gemalen gember, 2 takjes munt, 2 lepels grand marnier, 4 appelsienen.

Doe de honing, de kaneel, de gember en de munt in een kookpot meet 150 ml water. Verwarm het mengsel zachtjes tot de honing begint te smelten. Breng aan de kook en laat een 3 tal minuutjes indikken. Haal de munt uit de pan en gooi deze weg. Giet de grand marnier in de pan. Pel ondertussen de appelsienen, verwijder de pitjes en snij in dunne plakjes. Leg de plakjes in een kom, giet de siroop erover en zet 1 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.

Om het helemaal af te maken serveer ik het soms met een bolletje vanille ijs.