Cappucino cakejes

Deze cakejes worden bij voorkeur geserveerd in mokkasaus. Ze zijn de ideale afsluiter voor een etentje, maar ook gewoon lekker bij de koffie. Ze zijn niet zo groot, dus klein, lekker en fijn.

2 lepels vetstof, 2 lepels bruine suiker, 2 eiwitten, 5 g zelfrijzende bloem, 6 lepels melk, 1 koffielepel koffie extract, 1/2 koffielepel cacaopoeder.

Voor de saus: 300 ml melk, 1 lepel bruine suiker, 1 koffielepel koffie extract, 1 koffielepel koffielikeur, 2 lepels maïzena

Vet 4 kleine cakevormpjes in.

Maak een beslag van vetstof en suiker. Voeg de eiwitten toe. Zeef de bloem en schep door het beslag. Voeg geleidelijk de melk, het koffie extract en de cacaopoeder toe.

Verdeel het mengsel over de vier vormpjes. Dek ze af met dubbelgevouwen bakpapier, bind stevig vast en wikkel nog eens in aluminiumfolie. Zet de cakejes in en pan met water zodat ze half onderstaan. Dek de pan af en kook de cakejes 30 minuten.

Doe ondertussen voor de saus de melk, de suiker, het koffie extract en een beetje koffielikeur in een kookpot. Mix de maïzena met water en doe bij het mengsel. Breng de saus al roerend aan de kook tot ze dik wordt. Draai het vuur lager en kook de saus nog 3 minuten.

Neem de cakejes uit het water. Verwijder de folie en het papier, haal de cakejes uit de vorm en zet op een bordje. Giet de saus erover en serveer direct.