Bosbessensoufflé

Zalig lekker zomerfruit! Kies voor stevig, sappig fruit. Dit receptje bevat slagroom en fruit, het is dus genotsvoeding. Eet er zoveel van als je zelf wilt, denk aan je smaaksensatie. Als het minder goed smaakt als de eerste hap, is het een goed idee om te stoppen met eten.

Je kan de suiker ook vervangen door een zoetstof met 1/1 verhouding zoals tagatesse of Canderel Sucralose.

750 g bosbessen, 175 g suiker, 2 eiwitten, 125 g poedersuiker, 300 ml slagroom

Bedek een schotel met bakpapier. Het moet 5 cm boven de rand uitkomen. Kook de bosbessen met de suiker tot ze zacht zijn en pureer ze. Druk ze door een zeef en zet in de koelkast.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de poedersuiker. Sla de slagroom stijf. Doe de gepureerde bosbessen in een grote kom en spatel geleidelijk het eiwit en de room erdoor. Giet het mengsel in het vormpje, strijk het oppervlak glad en laat een aantal uren opstijven in de koelkast. Verwijder het papier en dien ijskoud op.