Rozijnen honingbrood

Dit brood bevat yoghurt. Deze zorgt voor de mooie lichte, witte binnenkant. Serveer met boter en confituur. Lekker als ontbijt, maar zeker ook geschikt als voedzaam tussendoortje.

250 g zelfrijzende bloem, 1,5 koffielepel bakpoeder, halve koffielepel bicarbonaat, halve koffielepel zout, 400 ml yoghurt, 2 eiwitten, 90 g rozijnen, 2 lepels honing, vetstof

Doe de bloem met het bakpoeder, bicarbonaat en het zout in een grote kom. Klop de yoghurt met de eiwitten en roer ze met de rozijnen en de honing door het beslag.

Schep het deeg uit de kom en doe het in een diepe schaal, bedekt met een vel plastic vershoudfolie. Gebruik een schaal die het deeg voldoende ruimte laat voor het rijzen!

Laat het deeg zo’n 40 minuten rijzen op een warm plekje in huis, zonder temperatuurschommelingen. Het volume van de massa verdubbelt ongeveer.

Beboter een bakvorm voor 1 kg brood en giet het mengsel erin.

Bak het brood op 200°C tot het 20 minuten goudbruin kleurt. Controleer regelmatig even, want de exacte baktijd is afhankelijk van het type oven. Tip: Wanneer je op het brood tikt, en je hoort een holle klank, dan is het gaar.

Laat het brood afkoelen en haal het uit de bakvorm. Ik lust het heel graag als het broodje nog wat warm is.