Omgekeerde perentaart

Ik heb de schijfjes peer een likje karamel gegeven, ik vind dat erg lekker. Is de taart klaar, draai hem m en serveer met yoghurt. Dit taartje valt voor mij onder genotsvoeding, belangrijk om je smaaksensatie te ontdekken en te stoppen als het niet meer optimaal smaakt.

2 lepels honing, 2 lepels bruine suiker, 2 grote peren;4 lepels vetstof, 50 g suiker, 3 eiwitten, 125 g zelfrijzende bloem, walnoten

Schil de peren en snij in schijfjes. Smelt de honing met de bruine suiker in een pan. Bekleed een ronde cakevorm met bakpapier en giet de siroop erin. Schik de schijfjes peer hierop.

Roer de vetstof en de suiker tot een luchtige créme. klop de eiwitten stijf en spatel ze met de bloem door het beslag. Schep het mengsel over de peren. Bak de taart 50 minuten in de oven op 175°C tot hij mooi gerezen is. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Werk af met de walnoten.