Chocolade cake

Chocolade cake is mijn lievelingsgebak. Voor chocolade mag je me altijd wakker maken zeg maar. Deze cake is redelijk zwaar. Een klein stukje geeft al een heel tijdje voldoening. Ga op zoek naar je verzading en geniet optimaal!

50 g vetstof, 300 g bruine suiker, 2 eiwitten, 150 g zelfrijzende bloem, 3 lepels ongezoete cacaopoeder, halve koffielepel bakpoeder, halve koffielepel bicarbonaat, 250 ml melk, poedersuiker en cacao om te bestrooien

Beboter een ronde cakevorm van 20 cm doorsnede. Roer de vetstof en de suiker tot een luchtige créme. Voeg de eiwitten toe en spatel ze goed onder het beslag tot dit dik wordt.

Doe de bloem, de cacao, bicarnbonaat en het bakpoeder in een andere kom. Voeg de melk en het eiermengsel voorzichtig toe.

Bak de cake 1 uur in de oven op 200°C. Laat he afkoelen en bestrooi met poedersuiker en cacaopoeder.