Groentenlasagne

Je kan deze lasagne maken met aubergine”vellen”, maar het lukt ook prima met courgette. Ik voeg geen gehakt toe omdat ik wel eens zin had in een vegetarische variant. Wil je graag vlees in je lasagne. Feel free, jij kiest!

1 aubergine, 1,5 kg ontvelde tomaten (vers of uit blik), 2 teentjes look, 1 courgette, 1 ui, 1 groene paprika, 125 g champignons, verse basilicum, 1 koffielepel chilipoeder, peper en zout

Voor de saus: 150 ml groentenbouillon, 300 ml melk, 50 g geraspte kaas, 1 koffielepel mosterd, 2 lepels maïzena

Snijd de aubergine in plakken en leg ze in een vergiet. Strooi er zout over en laat minstens 30 minuten staan. Spoel de auberginevellen onder koud water en dep ze droog.

Doe de tomaten, de look, basilicum, courgetteblokjes, gesnipperde ui, champignonplakjes en de chili in een pannetje en laat zachtjes stoven.

Maak de saus met de bouillon, de melk, de helft van de geraspte kaas en de mosterd. Meng de maïzena los met wat koud water en giet bij de saus. Roer en laat inkoken tot de gewenste dikte.

Schep een laag van het groente mengsel op de bodem van een ovenschotel. Bedek met de auberginevellen. Maak laagjes van groente mengsel en auberginevellen. Giet de kaassaus over de lasagne en bak 40min op 190°C tot de kaas goudbruin is. Werk af met verse basilicum.

Let op: in dit gerecht zitten geen koolhydraten. Dit geeft snel een nieuw hongergevoel. Niet erg, als je hier mee rekening kan houden. Wil je een grotere verzadiging gebruik dan afwisselend auberginevellen en voorgekookte lasagnevellen of eet er simpelweg brood bij.