Geroosterde groenten op toast

Geroosterde groenten maak ik massaal in de zomer. Ze smaken helemaal anders dan gekookte of gestoomde groenten. Ik maak dit altijd van verse groenten en verse groenten recht uit de hof. Diepvriesgroenten geven teveel vocht af en dan wordt het al snel papperig. Vandaar vers! In dit gerechtje gebruik ik een licht kaassausje, maar het is ook lekker puur. Geniet van deze mediterrane combinatie.

1 venkelknol schoongemaakt en in vieren, 2 champignons in plakjes, 1 courgette in plakjes, 1 rode paprika in reepjes, 1 rode ui in partjes, 2 lepels zonnebloemolie, 2 takjes rozemarijn, 8 sneetjes volkorenbrood.

Voor het kaassausje: 150 ml groentebouillon, 90 ml melk, 2 teentjes look, 50 g roomkaas, 1 koffielepel mosterd, 1 lepel maïzena, rozemarijn, basilicum, peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg al de groenten in een ovenschotel (als ik zin heb kook ik ze allemaal samen kort even voor, maar het kan ook zonder te blancheren). Besprenkel met de olie en leg er takjes rozemarijn op. Bak de groenten 25 min in de oven tot ze gaar zijn.

Verhit ondertusen de bouillon met de melk. Voeg de geperste look, de kaas, mosterd en peper en zout toe. Breek de maïzena in de koud water en roer door de saus. Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de rozemarijn toe.

Rooster het brood in een broodrooster of leg mee in de oven bij de geroosterde groenten. Beleg de toastjes met de geroosterde groenten. Schep het sausje erover en werk af met basilicum.